Club Brugge van Vormer gaat door knotsgekke slotfase naar play-offs CL

13 augustus 2019

BELGA

Wat een gekkenhuis was het in Oekraïne! Club Brugge trok uiteindelijk aan het langste eind tegen Dinamo Kiev: 3-3, nadat het 1-0 in Brugge was geworden. Er vielen 3 doelpunten na de 87e minuut.


Club Brugge had Dinamo Kiev in Brugge met 1-0 verslagen en dus moesten Ruud Vormer en consorten nog vol aan de bak tegen de ploeg waar voormalig Telstar-speler Garry Rodrigues in de basis startte. Fran Sol begon op de bank bij Dinamo Kiev.

Sol
Sol kwam in de 83ste minuut binnen de lijnen bij een 2-1 stand voor Dinamo Kiev, dat door een tweede gele kaart van Mykyta Burda met 10 man stond. Vitaliy Buyalskyy en Volodymyr Shepelev scoorden namens de thuisploeg, Vormer verzorgde een assist op de Belgische treffer op naam van Simon Deli.

Vormer
Na de invalbeurt van Sol begon het spektakel pas echt. Percy Tau kreeg namens Club Brugge ook een tweede gele kaart, waarna Vormer met een goal de beslissing leek te verzorgen (2-2).

Dinamo Kiev moest nog 2 scoren en door een eigen goal van Brandon Mechele werd het ook nog 3-2, waardoor Club Brugge slechts 1 goal van uitschakeling verwijderd was.

Minuut 95
Er viel nog wel een goal, maar niet voor Dinamo Kiev. Loïs Openda maakte in de 95ste minuut nog de 3-3, waardoor de Belgische club van aanvoerder Vormer zich in de play-offs van de Champions League mag melden.