Club Brugge weet op wonderbaarlijke wijze niet te winnen van Galatasaray

AFP

Bart van der Wijst • 22:49, 18-09-2019 / Laatste Update: 06:09, 07-01-2024

Ruud Vormer en Ryan Babel zijn begonnen met een 0-0 gelijkspel aan de Champions League. En daar moet zeker Vormer van balen, want Club Brugge had zwaar de overhand in het duel tegen Galatasaray, waar Ryan Donk in de 90ste minuut inviel. De thuisploeg miste een handvol kansen.

In de openingsfase waren Emmanuel Dennis en Matej Mitrovic het dichtst bij een treffer. Beide spelers knikten de bal echter over of naast het doel uit een voorzet van Vormer.

Babel moet scoren!

De storm van Brugge ging na een minuut of 25 eindelijk liggen voor Galatasaray. Dat was het teken voor de Turken om ook eens de aanval te zoeken. De 1ste aanval was ook meteen gevaarlijk. Wat heet. Babel sprintte op het Brugse doel af en schoot loeihard richting doel. Zijn schot ging echter recht op doelman Simon Mignolet af.

Niet veel later was de thuisploeg weer aan de beurt. Na een van de veel vlotlopende aanvallen waar Vormer bij betrokken was, kuste het schot van linksback Federico Ricca de lat. Voor rust kreeg Dennis nog een mogelijkheid, maar ook zijn bal ging er niet in.

Brugge wil pingel

Na rust zorgde de linksbuiten van Brugge wederom voor het grootste gevaar. Een minuut of 5 na de thee ging hij oog-in-oog met Fernando Muslera, alleen scoren lukte Dennis weer niet. Hij had de bal ook af kunnen leggen op een ploeggenoot, maar die zag hij niet. Muslera bleek uiteindelijk ook een sta in de weg even later bij een kopbal van David Okereke.

De krachten vloeiden langzaam weg bij Brugge, dat verder weinig weggaf. Soufiane Feghouli en Radamel Falcao zorgden voor kleine kansjes. In de slotfase van de wedstrijd schreeuwde het Jan Breydelstadion om een penalty. Een voorzet van Krepin Diatta kwam op de arm van Mariano. De scheidsrechter zag er niks in en ook via de VAR werd geen penalty gegeven. Daarmee eindigde de wedstrijd in 0-0.

Club Brugge en Galatasaray zitten verder in de poule met Real Madrid en PSG.