Concurrent van Luuk de Jong schiet Sevilla met hattrick voorbij Sociedad

Bart van der Wijst • 17:43, 09-01-2021 / Laatste Update: 01:36, 06-01-2024

Luuk de Jong heeft zaterdagmiddag grotendeels vanaf de bank moeten toekijken hoe zijn concurrent de show stal in de wedstrijd van Sevilla tegen Real Sociedad. Youssef En-Nesyri schoot zijn ploeg hoogstpersoonlijk naar de 3 punten tegen Real Sociedad dankzij een hattrick: 3-2.

De Jong viel pas in de 89e minuut in voor superster En-Nesyri. Karim Rekik en Oussama Idrissi bleven de hele wedstrijd op de bank bij Sevilla.

Knotsgekke openingsfase

Sevilla klom door de zege naar de 5e plek in LaLiga en kwam qua punten gelijk met Real Sociedad, dat wel 3 wedstrijden meer heeft gespeeld.

Na 14 minuten stond het al 2-2 in Andalusië. En-Nesyri zette Sevilla op voorsprong, maar direct na de goal maakte Diego Carlos op klungelige wijze gelijk. De Marokkaanse spits scoorde vervolgens 2-1, waarna Alexander Isak (ex-Willem II) de 2-2 maakte. Direct na rust zorgde En-Nesyri voor de beslissende 3-2.