De Copa América is begonnen! Gastland Brazilië wint openingsduel zonder problemen

BSR/Agency

admin • 11:19, 15-06-2019 / Laatste Update: 12:43, 08-01-2024

Brazilië is het toernooi om de Copa América in eigen land begonnen met wist tegen Bolivia. In stadion Morumbi van São Paulo werd het 3-0 voor de Goddelijke Kanaries. Bij de Bij de Brazilianen mocht Ajacied David Neres vanaf de aftrap beginnen. Hij kon zijn basisplaats niet bekronen met een doelpunt.

Voor Neres was zijn 4e interland een terugkeer naar bekend terrein. Als jong talent van São Paulo brak hij door in Morumbi voordat Ajax hem naar Amsterdam haalde. De Ajacied speelde vanaf links, op de positie van Neymar, die de Copa América mist vanwege een enkelblessure. Opvallend genoeg had Brazilië het gele thuisshirt voor de gelegenheid omgeruild voor een wit shirt.

Het duel in het afgeladen Morumbi was vanaf het begin wel vrijwel eenrichtingsverkeer. De Brazilianen vielen aan, Bolivia verdedigde. Maar op de vleugels hadden Neres en Richarlison aan de andere kant moeite om ruimte te vinden voor hun dribbels.

Braziliaans publiek niet blij

Kort na rust, door het ontevreden Braziliaanse publiek ingeluid met een fluitconcert en boegeroep, kreeg Brazilië de voorsprong en eigenlijk de zege min of meer in de schoot geworpen. De Argentijnse scheidsrechter Nestor Pitana en de VAR zagen in een inzet van Richarlison op de arm van de Boliviaanse verdediger Adrian Jusino een penalty. Phillippe Coutinho wist daar wel raad mee en schoot van 11 meter de 1-0 binnen.

Slechts 2 minuten later stond de middenvelder van Barcelona op de goede plaats toen de naar de zijkant uitgeweken spits Roberto Firmino door Richarlison werd weggestuurd. Van dichtbij kopte Coutinho de panklare voorzet van de aanvaller van Liverpool achter doelman Lampe.

Lekkere afsluiter

Met nog 10 minuten te gaan werd Neres gewisseld voor Éverton Soares. De aanvaller van Grêmio maakte indruk met een prachtige goal waarmee hij de eindstand op 3-0 bracht. Vanaf de zijkant draaide hij handig naar binnen, om met rechts de bal fraai in de verre hoek achter Lampe te krullen.