D-day in Champions League? Dit kan woensdag allemaal beslist worden

27 november 2019

Imago Sport
Memphis Depay Lyon

Voor Ajax staat er niet superveel op het spel in de wedstrijd tegen Lille, maar in de andere poules kan er woensdagavond een hele hoop gebeuren. Hieronder zie je een overzicht wat er allemaal beslist kan worden in de groepen E, F en G.


Poule E:
1. Liverpool - 9
Liverpool kan de 1e plek in de poule vaststellen door te winnen van Napoli óf als Salzburg niet van Genk wint.

2. Napoli - 8
Ook Napoli kan zich verzekeren van de volgende ronde door van Liverpool te winnen óf als Salzburg niet van Genk wint. De strijd om groepswinst blijft dan nog spannend in de laatste speelronde.

3. Salzburg - 4
Salzburg moet van Genk winnen om nog kans te maken op een plek bij de beste 2. Bij een gelijkspel is het team zeker van de 3e plek.

4. Genk - 1
Voor Genk zit er niets anders op dan winnen van Salzburg. De Belgen kunnen al niet meer bij de beste 2 eindigen en alles minder dan 3 punten betekent uitschakeling in Europa.

Poule F:

1. Barcelona - 8
Voor Barcelona zijn er 3 scenario's mogelijk om woensdag al de volgende ronde te bereiken. Het simpelste scenario is winnen van Dortmund. Mocht dat niet lukken, kunnen de Catalanen ook nog doorgaan als beide wedstrijden in een gelijkspel eindigen of als Slavia van Inter weet te winnen. Bij een zege op Dortmund is Barca ook zeker van de 1e plek in de groep.

2. Dortmund - 7
Ook Dortmund kan zich verzekeren van een plek bij de laatste 16. Daarvoor is een zege op Barcelona nodig. Bij een gelijkspel of verlies hebben zowel Slavia als Inter nog de kans om over ze heen te komen.

3. Inter - 4
Voor Inter is het zaak om niet te verliezen van Slavia. Als dat gebeurt, kunnen de Italianen niet meer bij de beste 2 in de poule eindigen. Ook overwintering wordt dan een stuk lastiger, omdat Slavia ze voorbijstreeft in punten.

4. Slavia Praag  - 2
Hoewel Slavia nu stijf onderaan staat in de poule heeft de Tsjechische ploeg nog altijd een kans om door te gaan naar de volgende ronde. De ploeg moet daarvoor winnen van Inter en Dortmund mag niet winnen van Barcelona. Bij een verlies zijn de Tsjechen sowieso laatste in de poule.

Poule G:

1. RB Leipzig - 9
Leipzig moet er in ieder geval voor zorgen dat het woensdag niet verliest van Benfica. Dan zijn de Duitsers verzekerd van een plek in de knock-outfase. Als Leipzig wint en Lyon doet dat niet, is de ploeg ook direct groepswinnaar.

2. Lyon - 7
Lyon kan zich ook plaatsen bij de laatste 16. De opdracht om dat te voltooien is winnen van Zenit. Bij een verlies komt het Russische team gelijk te staan in punten, waardoor alles nog open ligt voor de laatste speelronde.

3. Zenit - 4
Zenit mag niet verliezen van Lyon om nog bij de beste 2 in de groep te willen eindigen. Anders is een plek in de Europa League het hoogst haalbare voor de Russen.

4. Benfica - 3
Benfica kan ook nog altijd door naar de volgende ronde, maar daarvoor zal het team wel moeten winnen van Leipzig. In dat scenario is de strijd om de tickets in deze poule tot in de laatste wedstrijden nog spannend.