Dani Alves doet geheimzinnig over toekomst: ‘Speel komend seizoen voor geen één club’

24 september 2021

Proshots
Dani Alves Boodschap Instagram Toekomst Nieuwe Club Sao Paolo Juventus PSG Barcelona Sevilla Brazilie Selecao

Dani Alves heeft vrijdagavond een opvallende mededeling gedaan op Instagram. De 38-jarige voetballer liet weten dit seizoen voor geen enkele club te spelen, maar aan stoppen denkt hij daarbij ook nog niet.


"Ik kwam naar Brazilië voor een kinderdroom en die ging in vervulling", doelde hij op de successen met São Paolo. Die club diende hij van 2019 tot op afgelopen seizoen. "Kampioen worden met de club van mijn hart is onbetaalbaar", ging de prijzenpakker verder.

Nieuwe club Dani Alves
Alves sprak over zijn nalatenschap als voetballer. De oud-speler van onder meer Bahia, Sevilla, Barcelona, Juventus en Paris Saint-Germain speelde 119 keer voor de Selecão en kwam tot 7 duels voor het olympisch elftal, waaronder op de afgelopen Spelen in het Japanse Tokio.

"Het gaat me niet om het geld", doelde Alves op zijn toekomst. "Het gaat om waarden, mannelijkheid, karakter. Het gaat me om de erfenis", schreef hij in koeienletters. "Het is een moeilijke beslissing, zoals geen enkele keuze in mijn leven makkelijk is geweest", ronde hij af. "Deze beslissing is gewoon anders dan alle anderen. Bedankt voor de belangstelling."

Ssst
Als uitsmijter deelde Alves nog een sneer uit. "Ik zou graag zijn dat dit hoofdstuk zonder enige bemoeienis wordt afgesloten."