Danny Drinkwater deelt kopstoot uit in nachtclub voordat 6 man hem in elkaar slaan (video)

20 september 2019

De Engelse voetballer Danny Drinkwater heeft een groot probleem. Niet alleen werd de 29-jarige international eind augustus in elkaar gebeukt: ook is er een video opgedoken waarin te zien is dat hij zelf behoorlijk tekeer gaat.


De Chelsea-middenvelder, die dit seizoen verhuurd is aan Burnley, was een avondje uit in Manchester op 31 augustus. Hij vierde de verjaardag van een bekende in de Chinawhite nachtclub tot het vreselijk misging.

Fix
Drinkwater zou geprobeerd hebben om de vriendin van Scunthorpe-middenvelder Kgosi Ntlhe te versieren. Toen Ntlhe zei dat ze bezet was en hij weg moest gaan, zou Drinkwater gezegd hebben 'dat dat hem niets uitmaakt en ze met hem mee naar huis ging'. Hierna brak de pleuris uit.

In de video is te zien hoe er een lange man aan Drinkwater hangt en een ander hem een paar petsen wil verkopen. Het incident gebeurde midden op de, inmiddels vrijgemaakte dansvloer, waarna Drinkwater zijn rivaal een keiharde kopstoot verkoopt. Onbekend is of dat om Ntlhe gaat.

Na dit gevecht werd Drinkwater opgewacht en door liefst 6 man te grazen genomen. Zij sloegen en schopten hem verrot, met de gedachte om zijn benen te breken. Dat werd volgens ooggetuigen ook meermaals geroepen. "Er lag overal bloed, het was heel smerig", zei een getuige tegen de Engelse media. "Iedereen wist om wie het ging."

Shitload aan kritiek
Drinkwater vloog na dit incident naar Spanje om daar te herstellen van zijn verwondingen. Hij had onder meer een beurs gezicht, gezwollen voorhoofd, blauwe ogen, sneeën, pijnlijke armen en schouders en bovendien: een kapotte enkel. Hierdoor kan hij een maand niet voetballen. De politie is niet op het incident afgekomen. Ook deed Drinkwater geen enkele aangifte.

De voormalig middenvelder van Manchester United en Leicester City zou ladderzat zijn geworden op de verjaardag van zijn gezelschap. "Hij weet er niets meer van, wel dat hij zichzelf in de steek heeft gelaten", zei een onbekende bron tegen The Sun. "Een ander moest hem vertellen wat er allemaal gebeurd was."

Negativiteit
En dus ging het van kwaad tot erger. "Hij vertikte het om een knappe meid alleen te laten. Hij wilde steeds met haar praten. Zowel hij als zijn vijand werden eruit getrapt. Buiten escaleerde de boel. Danny zal zijn verantwoordelijkheid moeten nemen en accepteren dat hij een hoop shit over zich heen zal krijgen."