Davy Klaassen reageert op handhaving Werder Bremen: ‘Enorme opluchting’

7 juli 2020

EPA

Opluchting was er bij Werder-aanvoerder Davy Klaassen nadat de ploeg uit Bremen in een thriller Heidenheim van zich afschudde in de strijd om in de Bundesliga te mogen blijven. Bremen speelde 2-2 bij Heidenheim en dat was na de 0-0 thuis voldoende voor de nummer 16 om nog een jaar op het hoogste niveau te mogen spelen in Duitsland.


"Dit voelt heel goed, het is een enorme opluchting na een heel moeizaam seizoen”, zei Klaasen op de zender DAZN. "Het belangrijkste op dit moment is dat we het hebben gehaald.”

'Dat hielp ons natuurlijk'
Volgens de voormalig Ajacied had zijn ploeg er hard voor geknokt, zoals ze in de wedstrijden in de afgelopen weken ook al hadden gedaan. Een beetje geluk hadden ze in Heidenheim ook. Werder kwam al in de 3de minuut op voorsprong door een eigen doelpunt van Norman Theuerkauf. "De vroege goal hielp ons natuurlijk in de wedstrijd”, gaf Klaassen toe.

'Een rotseizoen'
"Ik ben alleen maar blij en gelukkig dat we het gered hebben”, zei Werder-coach Florian Kohfeldt. "Een rotseizoen, maar een goed einde.”

Record
Werder begint volgende jaar aan het 57ste seizoen in de Budesliga, dat is het meeste van alle Duitse clubs. Alleen in seizoen 1980/1981 speelde de club niet op het hoogste niveau. Werder veroverde in 2004 voor het laatst de landstitel.