De Bruyne verwacht dat Premier League nog wordt afgemaakt

3 mei 2020

REUTERS

Kevin De Bruyne denkt dat zijn club Manchester City de training binnen afzienbare tijd kan hervatten en dat de Premier League ondanks de coronacrisis kan worden uitgespeeld. Tevens verwacht de Belg dat City ontkomt aan de straf van uitsluiting van Europees voetbal.


"Ik heb het gevoel dat we misschien binnen 2 weken weer kunnen trainen. De regering wil zo snel mogelijk weer beginnen met voetballen om de mensen iets te geven. Maar de wedstrijden worden zonder toeschouwers gespeeld, denk ik", zei De Bruyne (28) tegen Het Laatste Nieuws. "Het financiële aspect is veel te belangrijk voor de Premier League en als het seizoen niet afgemaakt wordt, zal het voor ernstige problemen zorgen."

Blijft De Bruyne bij City?
Het is nog de vraag of City volgend seizoen uitkomt in de Champions League, omdat de club "ernstige schendingen" van de financiële regels verweten worden, zo liet de UEFA in februari weten. "De club gaat in beroep en heeft ons verteld dat ze bijna 100 procent zeker zijn dat ze gelijk hebben. Ik vertrouw de club", aldus De Bruyne, die een vertrek niet zegt te overwegen. "Ik speel voor een van de beste teams ter wereld in de grootste competitie. Het blijft een uitdaging om de beste te zijn en dat heb ik nodig."