De gouden lichting van België krijgt in de winter van 2022 nog 1 kans

7 oktober 2021

Pro Shots

Jan Vertonghen, Toby Alderweireld, Axel Witsel, Kevin De Bruyne, Eden Hazard: de gevestigde orde van België wordt een dagje ouder. Het lijkt er sterk op dat het WK in Qatar, dat aan het einde van 2022 plaatsvindt, het laatste kunstje wordt van de meeste oudjes. En daarmee ook de laatste kans op eremetaal.


Het is duidelijk te zien wanneer België écht goed werd. Van het EK 2004 tot en met het EK 2012 deed België niet mee aan de EK's en WK's. In 2014 schopten de Belgen het meteen tot de kwartfinale van het WK, gevolgd met een kwartfinale op het EK 2016. Op het WK van 2018 pakte België de 1e prijs tot nu toe: de 3e plek. Het afgelopen EK strandde ons buurland in de kwartfinale.

Deze Nations League was dé kans op een titel. In de halve finale was Frankrijk, na een 2-0 voorsprong voor België, met 3-2 te sterk. Zondag staat nog wel de troostfinale op het programma, maar een 3e plek betekent nu eenmaal niet zoveel.

En dus zijn alle ogen gericht op het WK 2022, in Qatar. Misschien lopen er dan wat frisse talenten tussen de oude benen, zoals Jeremy Doku, Charles De Ketelaere of Alexis Saelemaekers. Maar die moeten het nog wel waar gaan maken...