🎥 | De samenvatting van Getafe-Real Sociedad

Martijn Baars • 13:24, 30-06-2020 / Laatste Update: 10:57, 07-01-2024

In de strijd om Europees voetbal heeft Getafe goede zaken gedaan tegen Real Sociedad. De bedwinger van Ajax in de Europa League kan zich dankzij een 2-1 zege op de Baskische club opnieuw voor het 2e Europese toernooi plaatsen. En misschien zit zelfs een CL-ticket erin.

Bij een zege van Real Sociedad was de ploeg van Imanol Alguacil over Getafe heen gegaan. Maar nu heeft Getafe een voorsprong van liefst 5 punten. Het team van José Bordalás nadert nu ook Sevilla op 2 punten. De 4e plek geeft recht op CL-voetbal.

Jaime Mata

Het team van José Bordalás had veel te danken aan Jaime Mata. De aanvoerder zette zijn ploeg in de 20ste minuut op voorsprong door een penalty te benutten. Na de gelijkmaker van Adnan Januzaj, 10 minuten na de rust, leek Real Sociedad met de volle buit uit Getafe te vertrekken. In de 83ste minuut was routinier Jorge Molina echter zo slim om snel in te gooien. Mata werkte de bal door de benen van keeper Alex Remiro binnen.Â