Debutant Madagaskar als ongeslagen groepswinnaar door naar achtste finale Afrika Cup

AFP

Martijn Baars • 22:07, 30-06-2019 / Laatste Update: 16:53, 05-01-2024

Madagaskar heeft zich als groepswinnaar geplaatst voor de achtste finales van de Afrika Cup. In Alexandrië versloeg de ploeg van de Franse bondscoach Nicolas Dupuis het sterke Nigeria met 2-0.

Even beseffen: Madagaskar speelt voor de eerste keer OOIT in de Afrika Cup en gaat even ONGESLAGEN door naar de achtste finales. Bizar knap!

Madagaskar had genoeg aan een gelijkspel tegen het al geplaatste Nigeria om zeker te zijn van een plek bij de laatste 16. Lalaina Nomenjanahary maakte na 12 minuten de openingstreffer. Carolus Andriamatsinoro zette net na rust de eindstand op het scorebord.

Guinee

In Caïro wist Guinee dat de 2-0-zege op Burundi niet genoeg was voor directe plaatsing. Na een rode kaart voor Christophe Nduwarugira speelde Burundi 80 minuten met een man minder. Guinee profiteerde daar optimaal van via 2 doelpunten van Mohamed Yattara. De ploeg van de Belgische bondscoach Paul Put heeft met 4 punten wel goede papieren om alsnog verder te gaan. Van de 6 poules gaan de 4 beste nummers 33 ook door.