🎥 | Debutant Philippe Coutinho helpt Aston Villa aan een punt tegen Manchester United

Sjors Tanis • 21:28, 15-01-2022 / Laatste Update: 06:08, 12-12-2023

Manchester United heeft op bezoek bij het Aston Villa van trainer Steven Gerrard een 2-0 voorsprong weggegeven. Kersverse aanwinst Philippe Coutinho debuteerde voor Villa en scoorde in de 82 minuut de gelijkmaker: 2-2.

Donny van de Beek viel in de 89e minuut in bij ManUnited. Cristiano Ronaldo ontbrak vanwege een dijblessure.

Fout Villa-keeper, 2 goals Fernandes

Al na 6 minuten leidde Manchester United op Villa Park. Keeper Emiliano Martínez ging in de fout en Bruno Fernandes profiteerde. Lange tijd bleef het 0-1, maar in de 68e minuut leek Fernandes het duel te beslissen met zijn 2e goal voor de ploeg van trainer Ralf Rangnick.

Comeback, Coutinho scoort bij debuut

Maar de ploeg van trainer Gerrard gaf niet op. Met invaller Coutinho binnen de lijnen viel de aansluitingstreffer in de 77e minuut via Jacob Ramsey. Diezelfde Ramsey gaf 5 minuten later de bal aan Coutinho, die van dicht bij de 2-2 kon maken. Een heerlijk debuut voor de Braziliaanse dribbelaar, die bij Aston Villa weer herenigd is met Gerrard. De 2 speelden samen bij Liverpool. Invaller Van de Beek kreeg diep in blessuretijd nog een mogelijkheid, maar zijn schot werd geblokt.

Manchester United heeft door het gelijkspel nu 32 punten na 20 wedstrijden. Koploper Manchester City heeft al 56 punten na 22 duels. Aston Villa heeft 23 punten na 20 wedstrijden.