Deel 1 van Europa League avond zit er op, deze teams zijn door

7 december 2017

Pro Shots

Donderdagavond was de laatste speelronde van Europa League. Sommige teams speelden nog ergens voor, anderen waren al roemloos uitgeschakeld. Deze teams gaan door naar de volgende ronde.


Poule A: Villarreal en Slavia Praag
Villareal wist al dat het geplaatst was en vanwege een beter doelsaldo deed het niet heel veel moeite om zekere groepswinst veilig te stellen. Ze verloren met 0-1 van Maccabi Tel Aviv. Slavia Praag wist ook al dat het er was en deed weinig moeite om de eer te redden. Ze verloren 0-1 van Astana.

Poule B: Dinamo Kiev en Partizan Belgrado
Dinamo Kiev was al geplaatst voor de volgende ronde, maar deden toch nog hun best tegen Partizan Belgrado dat verslagen werd met 4-1. Skënderbeu Korçë moest vanavond winnen van Young Boys om nog een kans te maken op de volgende ronde. Ze kwamen niet verder dan 1-1. Daarmee zijn Dinamo Kiev en Partizan Belgrado door naar de volgende ronde.

Poule C: Sporting Braga en Ludogorets
Sporting Braga was al geplaatst en lieten de wedstrijd tegen Istanbul Başakşehir lopen. De Turken moesten op z'n minst winnen en deden dat ook: 2-1. Ludogorets wist dat het gelijk had aan een gelijkspel. Dat lukte. Ze hielden 1899 Hoffenheim op 1.1. Sporting Braga en Ludogorets zien we dus terug na de winterstop.

Poule D: AC Milan en AEK Athene
AC Milan had zich al ruim als groepswinnaar geplaatst. Maar voor de andere 3 teams was er nog wel iets mogelijk. NK Rijeka moest dan winnen van AC Milan en AEK Athens mocht geen punten pakken. Rijeka won van Milan (0-2) maar AEK speelde gelijk met Austria Wien en is dus 2e in de poule.

Poule E: Atlanta Bergamo en Olympique Lyon
In poule E was al duidelijk wie er door zouden gaan, maar werd er nog wel gestreden voor groepswinst. Atlanta Gergamo won verrassend van Olympique Lyon (1-0).
tekst gaat verder onder deze tweet.


Everton redde vanavond nog enigszins de eigen eer door met 0-3 te winnen van Apollon Limassol. Beide ploegen waren al uitgeschakeld.

Poule F: Lokomotiv Moskou en FC Kopenhagen
FC Kopenhagen moest vanavond winnen om zich nog te plaatsen voor de volgende ronde. Dan moest het winnen van de nummer 2 in de poule, Sheriff Tiraspol. FC Kopenhagen won met 2-0 en kwam zo op een gelijk aantal punten te staan met Tiraspol. Vanwege een beter doelsaldo (+4) plaatsten de Denen zich voor de volgende rond. De andere wedstrijd in de poule tussen FC Tescoma Zlin en Lokomotiv Moskou ging nergens meer over. Toch won Lokomotiv Moskou professioneel met 0-2.