Deense problemen nog lang niet opgelost: Bondscoach terug, maar team nog niet

6 september 2018

Pro Shots

De ruzie tussen de Deense internationals en de bond is nog steeds niet opgelost, al praten beide partijen wel weer met elkaar. Ook zal bondscoach Åge Hareide zondag weer in de dugout zitten tijdens de Nations League wedstrijd tegen Wales.


Wie er dan gaan spelen is nog onbekend, maar het zal een ander team zijn dan tegen Slowakije, zegt Jesper Møller, voorzitter van de Deense voetbalbond tegen Voetbal International.

Ander team, maar wie?
Bondscoach Hareide is in ieder geval van plan een ander team op te roepen dan het campingelftal dat 3-0 van Slowakije verloor. Wie er in dat team zullen zitten, is nog niet duidelijk.

Komen Eriksen en Co terug?
Alle 'echte' internationals van Denemarken zijn namelijk alweer lekker thuis. Toch willen ze wel terugkomen, maar dan moet eerst de ruzie over de portretrechten worden opgelost en nieuwe arbeidsovereenkomsten worden getekend. Maar dat probleem lijkt nog niet opgelost.

Het blijft een vraagteken
Het is dus nog maar de vraag of het goed gaat komen met het Deense elftal, al hoopt Møller natuurlijk op een oplossing: "Op dit moment verwacht ik helemaal niets. We gaan er een nachtje over slapen, maar ik sluit niets uit. Ik ben positief ingesteld, we praten inmiddels weer met elkaar."