Definitief: Ook voetbalclub Nice is in handen van Ineos

26 augustus 2019

EPA

Na de overname van de voormalige Sky-ploeg, is het Britse chemiebedrijf Ineos nu ook eigenaar van de Franse voetbalclub OGC Nice. De Ligue 1 meldt vanavond dat de overname definitief is afgerond.


Het bedrijf, geleid door de Britse miljardair Jim Ratcliffe, is op dit moment ook eigenaar van de Zwitserse voetbalclub FC Lausanne-Sport. Volgens critici gebruikt Ratcliffe de sportwereld om het imago van Ineos op te poetsen en ‘groener’ te maken. De Keniaanse topatleet Eliud Kipchoge wordt in zijn poging om een marathon onder de 2 uur te lopen gesteund door Ineos en ook een van de beste zeilers ter wereld, de Engelsman Ben Ainslie wordt gesponsord door het energieconcern.

Ligue 1
Bij Nice is Arsenal-legende Patrick Vieira de hoofdtrainer. Het team won de 1e 2 wedstrijden van het seizoen. Ajax spits Kasper Dolberg wordt nog altijd aan Nice gelinkt. Voor de Deen zou zo'n 20 miljoen euro betaald moeten worden.

Geschiedenis
Nice is 4-voudig kampioen van Frankrijk. Alle titels dateren uit de jaren '50. De nationale beker in 1997 is de laatste prijs die Les Aiglons pakten.