🎥 | Degradatiestrijd op laatste speeldag in Serie A beslist in 2 spektakelduels

BSR Agency

Martijn Baars • 12:25, 03-08-2020 / Laatste Update: 09:31, 05-01-2024

De Serie A kwam zondagavond ten einde in een laatste ultieme strijd tegen degradatie. Genoa verdedigde een punt voorsprong en een beter onderling resultaat tegen Lecce. Genoa kreeg Hellas Verona over de vloer en Lecce moest af zien te rekenen met Parma en daarna hopen op een mispeer van de club van Lasse Schöne. Het werd een spektakel.

Genoa stelde al voor rust orde op zaken tegen het al uitgespeelde Hellas Verona. Antonio Sanabria scoorde 2 keer en zag ploeggenoot Cristian Romero ook voor rust nog scoren: 3-0. Zelfs met 10 man (Romero kreeg na ruim een uur zijn 2e gele kaart) hield Genoa zich staande. In de blessuretijd was er nog een smet op de wedstrijd met 2 direct rode kaarten, waaronder eentje voor Sofyan Amrabat van Hellas. Check hieronder de samenvatting.

Lecce deed er alles aan om zelf te winnen, maar kreeg een gemotiveerd Parma op bezoek. Binnen 25 minuten kwamen de gasten op een 2-0 voorsprong, maar Lecce knokte zich terug naar 2-2. Maar nog een keer terugknokken van 2 goals achterstand (2-4) was ze niet meer gegeven. Het werd uiteindelijk 4-3 voor Parma. Check de goals hieronder.

Het resultaat na de 2 duels was dus dat Lecce als 3e en laatste ploeg in de Serie A degradeert. Eerder zakten SPAL en Brescia al af naar de Serie B.