Denemarken wint met Dolberg in de basis oefenpot van Oostenrijk

AFP

admin • 00:58, 17-10-2018 / Laatste Update: 14:37, 05-01-2024

Denemarken heeft de oefeninterland tegen Oostenrijk met 2-0 gewonnen. Voor eigen publiek in Herning kwamen Lukas Lerager en Martin Braithwaite tot scoren. Ajacied Kasper Dolberg had opnieuw een basisplaats bij Denemarken. Hij werd na de 1ste helft gewisseld.

Schöne al in het vliegtuig

Denemarken bleef zaterdag bij Ierland voor de Nations League steken op 0-0. Lasse Schöne speelde in dat duel de volle 90 minuten. Daarna kreeg de Ajacied vrijaf van bondscoach Age Hareide en mocht hij vervroegd terug naar Amsterdam. Volgens de Deense voetbalbond is Schöne niet geblesseerd, maar mag hij wat extra rust nemen.

Ex-eredivisiespelers slaan toe

In Solna moest Zweden in de oefeninterland tegen Slowakije genoegen nemen met 1-1. John Guidetti (ex-Feyenoord) opende in de 52e minuut de score voor de thuisploeg. Albert Rusnák (onder meer ex-FC Groningen) maakte in de 84e minuut gelijk. Zweden kwam donderdag in de Nations League niet verder dan 0-0 in en tegen Rusland.