Derby County naar promotiefinale na knotsgek potje tegen Leeds (video's)

BSR Agency

admin • 01:07, 16-05-2019 / Laatste Update: 09:05, 08-01-2024

Sinds de winterstop waren het al geen vrienden meer, maar woensdagavond mocht Derby County als laatst lachen. Door een 4-2 overwinning mag de ploeg van Frank Lampard namelijk nog hopen op promotie naar de Premier League.

Derby, dat in de 1e wedstrijd nog met 1-0 had verloren, kwam na 24 minuten wéér op achterstand. Dit keer gingen de The Rams beter met die tegenslag om. Nog voordat er 60 minuten verstreken waren, stond Derby op een 3-1 voorsprong. Oud Vitessenaar Mason Mount was 1 van de doelpuntenmakers.

Dallas opent de score voor Leeds

Marriot maakt de gelijkmaker

Mount maakt de 2-1

Wilson zorgt voor de 3-1

5 minuten na die tussenstand maakte Leeds-speler Stuart Dallas zijn 2e van de avond, waarmee hij de stand over 2 potjes gelijktrok. In de 85e minuut viel de beslissing aan de andere kant

Hierdoor zien we binnenkort een Oranje getinte finale, want Derby heeft met Kelle Roos een Nederlandse keeper en bij Villa is Anwar El Ghazi basisspeler.