Dessers meteen goud waard voor Genk bij zijn 1e competitieduel

BELGA

Martijn Baars • 21:49, 09-08-2020 / Laatste Update: 03:25, 08-01-2024

Racing Genk is goed aan het nieuwe seizoen in België begonnen. De nummer 7 van het niet afgeronde vorige seizoen in de Jupiler Pro League won zondag met 1-2 bij SV Zulte Waregem.

Cyriel Dessers maakte in de 79ste minuut uit een strafschop de winnende goal namens Racing Genk, dat in 2018/2019 voor de 4e keer kampioen van België werd. Dessers maakte voor 4 miljoen euro de overstap van Heracles Almelo, nadat hij vorig seizoen 15 keer scoorde in de Eredivisie en daarmee samen met Steven Berghuis gedeeld topscorer werd.

Doelpuntenmakers

SV Zulte Waregem was in het lege Regenboogstadion nog op voorsprong gekomen. De 39-jarige verdediger Olivier Deschacht, die eerder 17 jaar voor Anderlecht speelde, maakte kort voor rust de openingstreffer. Paul Onuachu zorgde in de 73ste minuut voor de gelijkmaker namens Racing Genk en 6 minuten later maakte Dessers vanaf 11 meter dus de winnende goal voor de Limburgers.

Concurrenten

Club Brugge, dat afgelopen seizoen werd aangewezen als kampioen in de niet afgeronde competitie, begon het nieuwe seizoen met een 0-1 nederlaag in het Jan Breydel Stadion tegen Sporting Charleroi. AA Gent, dat 2e stond toen de competitie in maart werd stilgelegd, ging ook al onderuit: 2-1 bij Sint-Truiden.