DFB Pokal: Robben pakt bij afscheid 21e prijs met Bayern

admin • 23:57, 25-05-2019 / Laatste Update: 11:08, 12-12-2023

Door een week na de landstitel ook de Duitse beker te pakken, heeft Bayern München een tijdperk in stijl afgesloten. Tijdens de wedstrijd werd er namelijk ook afscheid genomen van 2 van de grootste voetballers die de club in de rijke geschiedenis gekend heeft: Arjen Robben en Franck Ribery.

Daarmee heeft Bayern, dat zo zwak aan het seizoen begon, toch nog alle Duitse prijzen gepakt.

Lewa

Bij Bayern, waar beide afzwaaiers op de bank begonnen, viel de openingsgoal halverwege de 1e helft. Allemaal dankzij Robert Lewandowski, die een bloedmooie kopbal binnenwerkte. De Pool wilde net beginnen aan een loopactie, toen de bal al zijn kant op kwam. Door zijn lichaam nog naar achteren te leunen, kon de man die voor de 4e keer op rij topscorer in de Bundesliga werd, er alsnog een goal van maken: 1-0.

Poulsen

Het openingsdoelpunt viel tegen de verhoudingen in - voor Leipzig raakte Yussuf Poulsen eerder nog de lat - maar van een achterstand ging Leipzig niet bepaald beter spelen. De jonge club was van slag en zag Bayern tot aan de rust nog meer grote kansen krijgen.

Al bij een 1-0 tussenstand leek de pot al vroeg in de 2e helft gespeeld. Er waren een paar kansen, maar de aandacht ging toch duidelijk ergens anders heen: het afscheid van 2 legendes die in de slotfase in zouden vallen. Aan de sfeer te horen was het voor fans een emotioneel moment.

Nee ik huil niet, jij huilt!

Arjen Robben, die met Bayern zijn 21e prijs zou winnen, was van de 2 de eerste die in Berlijn zijn laatste minuten te maken. De grote meester zag hoe goed de nieuwe lichting van hem geleerd had, want een paar minuten na zijn invalbeurt, scoorde Kingsley Coman een heerlijke Robben-goal. Daarna stal Lewandowski nog een keer de show door heerlijk over de keeper heen te stiften: 3-0.

Kansen

En natuurlijk kreeg Arjen Robben ook nog grote kansen. De Groninger creëerde de 1e zelf, maar twijfelde uiteindelijk tussen zelf schieten of afleggen. De man die altijd werd verguisd voor zijn ego-trips, koos voor het laatste, maar de bal werd onderschept. Later kreeg Robben nog een kans, maar deze keer schoot hij tegen een verdediger aan.

2009-2019

Het betekende het einde van een rijke periode in Duitsland. Nadat hij als linksbuiten van Real Madrid plaats moest maken voor Cristiano Ronaldo, begon hij won hij in Duitsland aan een enorme zegetocht. Het leverde hem 21 prijzen op, waarvan 8 landstitels en 1 Champions League.