Di Maria kent geweldig thuisdebuut, Darwin Núñez pakt rood na kopstoot

Rick Kraaijeveld • 00:57, 16-08-2022 / Laatste Update: 07:14, 12-12-2023

Juventus heeft op overtuigende wijze van Sassuolo gewonnen in de 1e wedstrijd van het seizoen voor De Oude Dame. Angel Di Maria had een fijn debuut met direct een goal in de met 3-0 gewonnen wedstrijd. Liverpool speelde ook in eigen huis en had het lastig tegen Crystal Palace. Darwin Núñez kende een minder thuisdebuut: na een uur moest hij het veld verlaten met rood nadat hij een kopstoot uitdeelde. De wedstrijd eindigde in 1-1.

Juventus moest nog maar zien hoe het zou lopen nadat wat belangrijke spelers zijn weggegaan in de zomer. Di Maria is teruggekomen en zou de leegte moeten vullen die Paulo Dybala achter liet. Later in de wedstrijd moest hij gewisseld worden wegens een lichte blessure.

De andere 2 goals waren van Dusan Vlahovic. Die in de 1e helft een zelf versierde penalty benutte en in de 2e helft de keeper verschalkte met een schuiver.

Dramatisch thuisdebuut Núñez

Núñez kende geen fantastische wedstrijd op Anfield. Crystal Palace kwam via Louis Zaha op voorsprong in de 32e minuut. Liverpool kon maar geen ruimte vinden om te scoren en kreeg weinig echt opgelegde kansen. In de 57e minuut verloren ze zelfs hun spits Núñez, nadat hij een kopstoot uitdeelde aan Joachim Andersen. Hij verloor zijn zelfbeheersing en moest dat bekopen met een rode kaart.

Niet veel later was Lucas Diaz die de score rechttrok voor Liverpool. Hij passeerde een speler of 4 van Crystal Palace en plaatste de bal in de hoek. Dat was direct ook de eindstand van de wedstrijd.

LaLiga

Atletico Madrid kende een prima 1e speelronde van LaLiga. De heren van Diego Simeone wisten met 0-3 af te rekenen met Getafe. Antoine Griezmann kwam er na een uur in en had maar een kwartier nodig om ook een duit in het zakje te doen: hij leverde de 3-0, nadat eerder Álvaro Morata 2 goals wist te maken.