Dierenliefhebbers woest op ‘ellendige lafaard’ Zlatan Ibrahimovic: ‘Dat dier heeft nooit een kans gehad’

7 april 2021

AP

Zlatan Ibrahimovic heeft zich de woede van dierenliefhebbers overal ter wereld op de hals gehaald. De reden: Zweedse media claimen dat de 39-jarige spits van AC Milan in 2011 een leeuw zou hebben doodgeschoten in Zuid-Afrika. En intussen heeft ook dierenrechtenorganisatie PETA al snoeihard uitgehaald naar de flamboyante aanvaller.


Het was de Zweedse tabloid Expressen die het nieuws aan het licht bracht. Het blad onthulde afgelopen weekend dat Zlatan 10 jaar geleden een leeuw zou hebben neergeschoten in Zuid-Afrika. Met de juiste vergunning is dat daar legaal en de spits van AC Milan zou die het jaar ervoor hebben behaald. 

Schedel en vacht
Die vergunning neemt niet weg dat ze in zijn thuisland Zweden woest zijn. Volgens de berichten zou Ibrahimovic na afloop de schedel en het vel van zijn prooi als pronkstuk naar zijn huis in Malmö hebben laten verschepen. 

'Ellendige lafaard'
Ook bij dierenrechtenorganisatie PETA zijn ze woest. "Zlatan Ibrahimovic houdt ervan om zichzelf ‘een leeuw’ te noemen - fel en sterk. Maar het feit dat hij er plezier uit haalt om leeuwen en andere dieren neer te schieten, bewijst dat hij een ellendige lafaard is die toegeeft aan zijn gewelddadige trekjes”, klonk het in een statement.

'Daar is geen kracht voor nodig'
"Er is geen vaardigheid of kracht voor nodig om een dier in gevangenschap in het nauw te drijven en neer te schieten”, zo ging het ook nog verder. "Het dier heeft nooit de kans gehad om te ontsnappen, terug te vechten of te overleven. Iedereen met een geweten zou huiveren van het idee om dieren te vermoorden voor het plezier of hun lichaamsdelen tentoon te stellen. Ibrahimovic moet dit erkennen en trophy hunting afkeuren”, besluiten ze bij PETA.

Geen commentaar
Harde woorden aan het adres van Zlatan, die bovendien op zijn rug een reuzachtige leeuw getatoeëerd heeft staan. Maar ook die leeuw brult voorlopig niet. Want toen Expressen contact zocht met de Zweed voor een reactie, was hij niet bereikbaar voor commentaar.