Dijks scoort geen punten bij Bologna-trainer na domme rode kaart

7 mei 2019

Getty Images

Bologna verloor maandagavond met 2-1 bij AC Milan. Dan kan op zich gebeuren, vindt ook trainer Sinisa Mihajlovic. Waar de Servische trainer een stuk minder blij mee is zijn de rode kaarten voor z'n ploeg. Vooral Mitchell Dijks heeft geen punten gescoord bij z'n trainer.


De oud-Ajacied kreeg in de slotfase van het duel een 2e gele kaart omdat hij aanmerkingen had op de scheidsrechter. "Je kan niet onbeleefd zijn tegen de scheidsrechter als we nog een paar wedstrijden te gaan hebben. Zo'n grote selectie hebben we niet", aldus Mihajlovic na afloop.

"Je kan verliezen in San Siro, maar de rode kaarten waren onnodig en het seizoen is nog niet afgelopen. We hebben iedereen hard nodig. Verliezen is altijd teleurstellend, maar ik ben veel bozer over de rode kaarten."

Bologna staat met nog 3 wedstrijden te gaan 15e in de Serie A. Het gat met plaats 18, wat directe degradatie zou betekenen, is 5 punten. De club is dus nog niet zeker van lijfsbehoud. Bologna heeft nog een lastig programma. Thuis tegen Parma moet eigenlijk gewonnen worden, want daarna komen 2 lastige laatste potjes met Lazio Roma (uit) en Napoli (thuis).