Dilrosun had reden voor vertrek bij Ajax: ‘Kreeg geen contract aangeboden’

12 oktober 2018

Pro Shots

Javairo Dilrosun debuteert deze week in de selectie van Jong Oranje. Dat doet hij als speler van Hertha BSC, niet als Ajacied. Via een omweg bij Manchester City kwam hij in de Bundesliga terecht. Maar hoe komt het dat Dilrosun deze dagen niet wekelijks in Amsterdam voetbalt?


"Ik was 16 jaar en ik kreeg bij Ajax geen contract aangeboden", verklaart hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Waarom niet? Ik heb echt geen idee. Er kwam geen aanbieding. Vervolgens werd ik uitgenodigd door Chelsea en Manchester City. Die waren meteen concreet. Toen ik bij de laatste club op bezoek was, wist ik het meteen: daar wilde ik heen."

Sensatie in Bundesliga
Inmiddels kent iedereen in Duitsland de naam van de 20-jarige Dilrosun. De vleugelflitser speelt wekelijks de sterren van de hemel. "Het gaat opeens heel erg snel. Voor de 1ste wedstrijd van de Duitse competitie zat ik niet eens bij de wedstrijdselectie van Hertha BSC. De voorbereiding was zo ontzettend zwaar, dat was echt aanpoten. Maar ik werd er wel sterker van", aldus de buitenspeler.

"Duits voetbal, het is allemaal anders. Als jeugdspeler bij Ajax liep ik nauwelijks. Daar zette ik een beetje druk op de verdedigers. Eigenlijk meer nepdruk, hahaha. Nu loop ik ruim 10 kilometer per wedstrijd, ik moet die meters maken van de trainer. Ik ben in Duitsland zó veel sterker geworden. Alleen mijn benen al. Niet normaal joh! Hahaha.''