🎥📸 | Dochter van Maradona intens verdrietig na eerbetoon van Boca Juniors-spelers

30 november 2020

AFP

Diego Maradona is op emotionele wijze geëerd tijdens de wedstrijd tussen zijn ex-clubs Boca Juniors en Newell’s Old Boys. In La Bombonera, het legendarische stadion waar ‘Pluisje’ zelf schitterde, stond alles in het teken van de overleden Argentijnse held. Maradona’s dochter Dalma (33) volgde het duel vanuit de skybox van haar vader.


Rechts: Dalma Maradona volgde de match in de box van haar vader." /> Er waren geen fans toegelaten in het stadion, maar ook zonder toeschouwers werd de match een pakkend eerbetoon. Op de tribunes lagen spandoeken met boodschappen voor Maradona, zijn foto werd getoond op de grote schermen, de scheidsrechters droegen een speciaal shirt en op de rug van de Boca-spelers stond de naam van Maradona. 

Mooi gebaar na doelpunt
Het allermooiste eerbetoon kwam er echter tijdens de partij. Nadat de Colombiaan Edwin Cardona Boca op 1-0 had gezet met een vrije trap, renden alle spelers van de thuisploeg richting de box van Maradona. Daar zat Dalma, de dochter van Pluisje. De Argentijnse, die vanuit die loge heel wat matchen volgde met haar vader, was zichtbaar aangedaan door de mooie geste. Boca won de match uiteindelijk met 2-0.

5 kinderen
Maradona liet 5 kinderen na: Dalma en Giannina (31) uit zijn huwelijk met zijn 1e vrouw Claudia; Diego Junior (34) en Jana (24), beiden het resultaat van buitenechtelijke affaires; en Diego Fernando (17), uit zijn 10-jarige relatie met Verónica Ojeda.

De emotionele avond in beeld