Doelpuntenfabriek Atalanta gaat door waar het gebleven was

admin • 23:31, 21-06-2020 / Laatste Update: 08:31, 05-01-2024

Atalanta Bergamo heeft de eerste wedstrijd na de coronapauze op overtuigende wijze gewonnen. De ploeg van Hans Hateboer en Marten de Roon versloeg Sassuolo met 4-1. Atalanta staat dit seizoen al bekend als doelpuntenfabriek, en die naam deden ze zondag eer aan.

Bij rust stond het al 3-0 door goals van Berat Djimsiti, Duván Zapata en Mehdi Bourabia (eigen goal). Na rust scoorde Zapata nog een keer en vond Bourabia nog het goede doel, waardoor de eindstand op 4-1 werd gebracht.

Het is het volgende hoofdstuk aan het sprookje van Atalanta. De ploeg staat nu steviger op de 4e plaats, wat een plek in de Champions League zou betekenen aan het einde van het seizoen. Atalanta verzekerde zich dit seizoen ook al van een plek in de kwartfinale van het miljardenbal en mag daar dus ook nog dromen.

Atalanta is een Italiaanse stad dat heel zwaar werd getroffen door het coronavirus. Mede om die reden is het leuk en mooi voor alle mensen uit de Noord-Italiaanse stad dat het zo goed gaat met de plaatselijke voetbalclub. Elk succesje is daar mooi meegenomen.