Doelpuntenfestijn in Barcelona: Espanyol en Las Palmas scoren 7 keer

Martijn Baars • 23:35, 10-03-2017 / Laatste Update: 22:13, 08-01-2024

Espanyol en Las Palmas openden vrijdagavond speelronde 27 met een heerlijk duel. In de strijd om de mooiste middenmootpositie werd het 4-3 voor de thuisploeg. In Barcelona was het publiek dus de grote winnaar.

Espanyol kreeg het voor elkaar om in de 1e en 45e minuut te scoren. De vroege openingsgoal kwam van David Lopez, de laatste goal van de eerste helft van Gerard Moreno. Hij bracht de stand toen op 2-1, nadat Mauricio Lemos de gelijkmaker al had gemaakt.

Lemos scoort 2 keer

Diezelfde Lemos zorgde vlak na rust ook voor de 2-2. Vervolgens leek Espanyol dan eindelijk definitief afstand te nemen van Las Palmas. Via een penalty van Pablo Piatti (3-2, foto) en de 4-2 van Jose Manuel Jurado leek de zege veiliggesteld.

Spanning terug

Maar een dikke 5 minuten voor tijd brachten de bezoekers via een goal van Mateo Ezequiel Garcia de spanning weer helemaal terug. Gelukkig voor de thuisploeg bleef de gelijkmaker van de jagende eilandbewoners uit.