Domper voor Oranje: Zweden wint in blessuretijd van Frankrijk

admin • 01:03, 10-06-2017 / Laatste Update: 17:07, 05-01-2024

De avond van Oranje had na de lekkere overwinning op Luxemburg in de WK-kwalificatiestrijd nog mooier kunnen zijn. Helaas gooide oude bekende Ola Toivonen roet in het eten voor de Nederlanders. Hij scoorde op verbluffende wijze tegen Frankrijk, waardoor Zweden in blessuretijd won.

In de eerste helft leek het erop dat Frankrijk de verwachte winst ging pakken bij thuisland Zweden. Olivier Giroud schoot in de 37ste minuut de Fransen op voorsprong. Dat zag er goed uit voor Nederland, die voor het begin van de wedstrijd al 3 punten achter stonden op de Zweden.

Gelijkmaker

Nog voor rust maakte Jimmy Durmaz echter de gelijkmaker voor concurrent om de 2de plek in groep A. Nog niet heel ernstig voor Oranje, want dat zou betekenen dat ze op beide ploegen 2 punten zouden inlopen. Frankrijk stond voor het begin van de wedstrijd namelijk 6 punten voor op het Nederlands elftal.

Fabelachtige goal Toivonen

Het duel stevende op een 1-1 gelijkspel af, maar vlak voor tijd was Toivonen een vervelende klant voor Nederland. Hij scoorde tegen Frankrijk namelijk een schitterend goal, zo'n beetje vanaf de middellijn.

Dat betekent dat Nederland op beide landen 3 punten achterstand heeft. Het moet dus nog alle zeilen bijzetten om zich nog te kwalificeren.