Donk belangrijk voor Galatasaray in hete derby bij Fenerbahçe

EPA

admin • 20:30, 23-02-2020 / Laatste Update: 20:49, 04-01-2024

Galatasaray heeft een belangrijke overwinning geboekt in de spannende titelstrijd in de Turkse Süper Lig. De ploeg van coach Fatih Terim won zondagavond de derby bij aartsrivaal Fenerbahçe met 1-3.

Fenerbahçe kwam na 21 minuten spelen nog op voorsprong door een benutte strafschop van veertienvoudig Duits international Max Kruse. Galatasaray trok de stand 5 minuten voor rust gelijk in het Şükrü Saracoğlu-stadion in Istanbul. Het was oud-AZ'er Ryan Donk die hard raak kopte uit een corner van Ömer Bayram, die we nog kennen van zijn tijd bij NAC.

Kaartenfestival

In de laatste 10 minuten trok Galatasaray de wedstrijd knap naar zich toe. In de 80ste minuut schoot de Colombiaanse spits Radamel Falcao raak vanaf 11 meter, waarna Henry Onyekuru in de blessuretijd nog voor de 1-3 eindstand tekende. Kort voor die goal hadden Deniz Türüç (Fenerbahçe) uit Enschede en Younes Belhanda (Galatasaray) nog rood gekregen in de altijd beladen derby van Istanbul.