Donny van de Beek aangepakt: ‘Onzichtbaar, alsof Man United al met 10 speelde’

15 september 2021

Donny van de Beek speelde 'maar' 45 minuten mee voor Manchester United in de Champions League op bezoek bij het Zwitserse Young Boys (2-1 verlies). Na de rode prent van Aaron Wan-Bissaka werd de Nederlander in de rust gewisseld voor Raphaël Varane. Opnieuw laaide de discussie rondom zijn persoon op.


Lees ook: 'Zie hier alle CL-samenvattingen van dinsdag 14 september'

Engelse media vinden dat Van de Beek zijn kans niet heeft gegrepen. Aan de andere kant is er ook steun, maar lovend zijn de woorden over de voormalig Ajacied niet.

Weinig vertrouwen
"Als hij nog vertrouwen had in een loopbaan bij United, is dat na deze wissel in de rust in ieder geval weg", schreef The Sun. "Hij moest bewijzen dat hij goed genoeg is voor Manchester United", zei de legendarische middenvelder Paul Scholes.

"Hem werd verzekerd dat hij kansen zou kregen", viel Rio Ferdinand zijn oude ploeggenoot Scholes hem bij. "Hij had moeten laten zien waarom hij zou moeten spelen." The Sun daarentegen is nog harder voor Van de Beek en trainer Ole Gunnar Solskjaer.

Nog 1 kans?
"De coach kan prima zonder een speler die 40 miljoen kost. Waarom hij hem (Van de Beek) heeft gekocht, is een raadsel. Zelfs voor de rode kaart van Wan-Bissaka speelde United met 10, zo onzichtbaar was Van de Beek."

SkySports nam het voor Van de Beek op. "Dat Jadon Sancho werd vervangen door Diogo Dalot was verklaarbaar, maar om vervolgens bij de rust over te schakelen op drie centrale verdedigers en Varane voor Van de Beek te brengen was verre van noodzakelijk", schreven zij.