🎥 | Door deze wereldgoal is Chelsea geen groepswinnaar, slecht nieuws voor Ajax

Bart van der Wijst • 21:44, 08-12-2021 / Laatste Update: 07:28, 08-01-2024

Juventus is na een knotsgekke speelronde groepswinnaar geworden in Poule H. De Italianen profiteerden van puntenverlies van Chelsea, dat met 3-3 gelijkspeelde op bezoek bij Zenit St. Petersburg. Voor Ajax betekende het in ieder geval slecht nieuws.

Chelsea kan als nummer 2 in de volgende ronde groepswinnaars Liverpool, Manchester City en Manchester United niet treffen. Daardoor blijven er 4 teams over, waaronder Ajax.

Wereldgoal

Het werd voor een gewijzigd Chelsea een lastige avond onder de verwarming in het stadion van Zenit St. Petersburg. De ploeg van Thomas Tuchel kwam na 83 tellen op voorsprong via Werner, maar keek bij rust tegen een 2-1-achterstand aan.

In de 2e helft werden de mouwtjes opgestroopt door Chelsea en dat had effect. Werner bediende Romelu Lukaku, die voor het eerst sinds september dit jaar scoorde, voor de 2-2. Na een mooie aanval leek de Duitser in de slotfase de winnende treffer te maken, maar in de blessuretijd scoorde Magomed Ozdoev op heerlijke wijze.

Slaapverwekkend Juve

De andere wedstrijd in deze poule eindigde in 1-0 voor Juventus, dat ook al door was. Zij versloegen Malmö FF, dat met 1 puntje afscheid neemt van het Europese voetbal dit seizoen. Volgend jaar mogen ze weer, afgelopen weekeinde werden ze nog kampioen van Zweden.

De goal van Moise Kean was wel een aardige, met name de assist van Federico Bernardeschi mocht er wezen.