Groep F: Dortmund met hangen en wurgen door, Ansu Fati jongste CL-doelpuntenmaker ooit

Bernd Thissen/dpa

admin • 00:11, 11-12-2019 / Laatste Update: 01:43, 08-01-2024

Borussia Dortmund heeft zich geplaatst voor de knock-outfase van de Champions League. De Duitsers wonnen vanavond thuis met 2-1 van Slavia Praag. Internazionale ging in Milaan met 1-2 onderuit tegen FC Barcelona, dat flink wat spelers rust gaf. Ansu Fati (17) werd de jongste doelpuntenmaker ooit in de Champions League.

Borussia Dortmund kwam in de 10e minuut op voorsprong via Jadon Sancho. De razendsnelle vleugelaanvaller uit Engeland was het eindstation van een fraaie aanval van de thuisploeg. Kort voor rust kwam Slavia Praag echter weer op gelijke hoogte via de Tsjechische middenvelder Tomas Soucek. Een kwartier na rust maakte Julian Brandt de 2-1 namens Borussia Dortmund. Daar bleef het bij in het Westfalenstadion, waar de thuisploeg het laatste kwartier nog wel met 10 man moest spelen na 2 keer geel voor middenvelder Julian Weigl.

Geen stunt in Milaan

Internazionale verloor in San Siro in Milaan met 1-2 van FC Barcelona, waar coach Ernesto Valverde ervoor koos om veel spelers rust te geven. Aanvoerder Lionel Messi en verdedigers Sergi Roberto en Gerard Piqué bleven zelfs in Barcelona. Frenkie de Jong en Luis Suarez begonnen op de bank, maar vielen nog wel in. Barcelona kwam op voorsprong via Carles Perez, maar kort voor rust maakte Romelu Lukaku met een fraaie uithaal de gelijkmaker.

Ansu Fati maakte als invaller de winnende 1-2 in de 87ste minuut. Met zijn 17 jaar en 40 dagen werd hij de jongste doelpuntenmaker ooit in de Champions League.