Dortmund en Bayern easy door in DFB-Pokal

EPA

admin • 20:35, 12-08-2017 / Laatste Update: 12:09, 05-01-2024

Borussia Dortmund en Bayern München zijn zonder moeite door naar de volgende ronde van de DFB-Pokal. Het Borussia Dortmund van coach Peter Bosz was met 0-4 te sterk voor de amateurs van FC Rielasingen-Arlen. Bayern München won met 0-5 bij Chemnitzer FC.

Peter Bosz was het met Borussia Dortmund aan de stand verplicht om door te bekeren tegen de amateurs van FC Rielasingen-Arlen. Het verschil werd dan ook al voor rust gemaakt door Dortmund. Marc Bartra noteerde na 12 minuten de 0-1, waarna Pierre-Emerick Aubameyang met een penalty de ruststand op 0-2 bepaalde. In de 2e helft zorgden de 2e én 3e treffer van Aubameyang voor de 0-4 eindstand.

Bayern wint ook easy

Ook Bayern München had weinig moeite met de tegenstander. Chemnitzer FC uit de 3. Bundesliga was gastheer en zag de Rekordmeister al voor rust op voorsprong komen via Robert Lewandowski. Na de rust werd de score uitgebreid tot de 0-5 eindstand. Kingsley Coman, nogmaals Lewandowski, Franck Ribéry en Mats Hummels prijkten met hun naam op het scoreformulier.