Dortmund nieuwe koploper Bundesliga na hectische slotfase

admin • 22:57, 29-09-2018 / Laatste Update: 04:04, 08-01-2024

Bayern München moet de 1e plek verlaten voor Borussia Dortmund. De ploeg van Lucien Favre wint met 2-4 van Bayer Leverkusen en komt door die overwinning op 14 punten, eentje meer dan München. Dank aan Paco Alcacer. Hij scoorde er 2 in 5 minuten.

Met 2-0 achterstand de rust ingaan en de wedstrijd toch met 2-4 weten te winnen. Het was een heerlijke avond voor de supporters van Borussia. In de 1e helft maakte Mitchell Weiser en Jonathan Tah de doelpunten voor Leverkusen en leek het een gemakkelijke avond te worden voor de thuisploeg. Pas in de 2e helft kwamen de bezoekers op gang.

Dortmund gaat veel meer op de aanval en het levert resultaat op. Vanaf de 65e minuut werd de score voor de Borussia pas geopend. Jacob Bruun Larsen maakte de 1-2. Vlak daarna maakt Marco Reus er 2-2 van en begint het weer echt een wedstrijd te worden. Uiteindelijk maakt invaller Paco Alcacer het feestje helemaal compleet. Hij tikt er in de slotfase 2 binnen, waarvan de 1e een lekkere is. Check de video!

Koploper af

Bayern München zelf verloor deze week eerder van Hertha BSC met 2-0. Hierdoor daalt de ploeg op de ranglijst. Eerder verspeelde de ploeg van Niko Kovač ook al punten tegen FC Augsburg (1-1).