Dortmund spoelt midweekse kater weg tegen Frankfurt (video's)

admin • 19:22, 15-04-2017 / Laatste Update: 22:01, 12-12-2023

Eintracht Frankfurt blijkt voor Borussia Dortmund een ideaal anti-katermiddeltje. Zaterdagmiddag werd het Bundesliga-treffen gebruikt om de vervelende midweekse gebeurtenissen en de verliespartij tegen AS Monaco te vergeten. Dat werd niet alleen gedaan door te winnen, maar ook door het publiek prachtige goals voor te schotelen.

Het stond al vroeg 1-0 in de Signal Iduna Arena in Dortmund. Marco Reus werkte in de 2e minuut al op fabelachtige wijze de bal met de hak in het doel.

De glimlach is terug bij Dortmund. Het hakje van Marco Reus zorgt voor een vroege voorsprong. #bvbsge pic.twitter.com/pAtqcs0Exm

— FOX Sports (@FOXSportsnl) 15 april 2017

Een beauty!

Dortmund stoomde niet gelijk door. Sterker nog: Eintracht Frankfurt kwam weer langszij dankzij een prachtige knal van veraf, precies in de kruising. Marco Fabian zette er zijn handtekening onder.

En nog zo'n mooie!

Nog voor rust werd er nog een keer een bijzonder fraai doelpunt gemaakt. Sokratis zocht, niet zoals Fabian de rechter, maar de linkerkruising uit. Ook deze snoeiharde trap kwam vanaf een flinke afstand. Des te mooier.

Aubameyang geeft slotakkoord

Na rust leek het wel gedaan met de pret, maar vlak voor tijd mochten de Borussen nog even uit hun dak gaan dankzij Piere-Emerick Aubameyang. Hij zette 4 minuten voor het einde van de wedstrijd de 3-1 eindstand op het bord.

Dortmund stijgt

Dortmund klimt dankzij de overwinning naar de 3e plek in de Bundesliga. Frankfurt, dat zo goed aan de competitie begon, is een middenmoter en staat op de 9e plaats.