Dortmund vindt manier om toch te trainen: ‘Belangrijk dat we op het veld staan’

29 maart 2020

Imago Sport

Spelers van Borussia Dortmund verschijnen vanaf maandag weer op het trainingscomplex. Hoe ze dat doen in deze coronacrisis? De spelers gaan in groepjes van 2 trainen. Dat vertelde middenvelder Emre Can tegenover tv-zender Sport1.


"Morgen (maandag, red.) gaan we er weer tegenaan. We willen rustig starten, in groepjes van 2 spelers", aldus de middenvelder die in de winterstop overkwam van Juventus.

Onzekerheid
De spelers van Dortmund gaan het veld weer op om zich klaar te stomen voor de eventuele herstart van de competitie. Er wordt tot en met 30 april zeker niet gevoetbald in de Bundesliga. En het is maar zeer de vraag of de competitie überhaupt uitgespeeld wordt. "Het is belangrijk dat we opnieuw op het veld staan", zei Can.

Titelstrijd
In de Bundesliga zijn nog 9 speelrondes te gaan en Borussia Dortmund staat op een 2e plek op 4 punten achter koploper Bayern München. Can denkt dat zijn ploeg nog kans maakt op de titel, als het seizoen wordt uitgespeeld. "Het wordt zeer moeilijk. Maar we spelen nog tegen Bayern en Leipzig (nummer 3, red.). We hebben een goed team, het wordt niet gemakkelijk. Maar ik geloof dat het nog mogelijk is."