Dortmund wint matige pot waarin Dilrosun geblesseerd moet afhaken

BSR Agency

admin • 22:25, 06-06-2020 / Laatste Update: 09:07, 08-01-2024

Zo mooi als de wedstrijd Borussia Dortmund - Hertha BSC begon, zo saai werden de 1e 45 minuten. Voor de aftrap maakten de spelers een gezamenlijk statement tegen racisme. In de rust stond er nog 0-0 op het scorebord en viel er weinig te genieten. In de 2e helft zorgde een schot van Emre Can voor de volle buit voor Borussia Dortmund.

De verdediger schoot in de 58e minuut strak raak. Het is misschien maar goed dat er geen supporters op de tribune zaten, want dat ene (rake) schot van Can, was na bijna 80 minuten voetballen nog steeds het enige schot op het doel van Hertha van de thuisploeg. Hertha BSC deed het met 2 schoten op doel niet zo heel vele beter.

Door de overwinning van Dortmund blijft het verschil met nummer 1 Bayern München, dat zaterdagmiddag ook won, 7 punten. Borussia Dortmund staat nu 4 punten voor op nummer 3 RB Leipzig.

Dikke pech voor Dilrosun

Javairô Dilrosun, de jonge aanvaller van Hertha BSC is zaterdagavond geblesseerd uitgevallen. De aanvaller moest zich al na 30 minuten laten vervangen. Dilrosun had vorige week sinds lange tijd weer eens een basisplaats. Hij droeg met een treffer bij aan een zege op Augsburg (2-0). Tegen Dortmund kreeg de Amsterdammer weer het vertrouwen van trainer Bruno Labbadia.

Dilrosun speelde tot dusver 1 interland voor het Nederlands elftal.