Dortmund wint overtuigend door 4 goals van Aubameyang

admin • 18:51, 05-11-2016 / Laatste Update: 17:17, 12-12-2023

Borussia Dortmund heeft zaterdag een lekkere overwinning geboekt op HSV. In Hamburg werd het 2-5. Grote man aan de kant bij Dortmund was Pierre-Emerick Aubameyang, die er bij zijn terugkeer meteen 4 scoorde.

De Frans-Gabonese spits, die deze week disciplinair werd gestraft omdat hij te laat terugkeerde van een tripje naar Milaan, scoorde binnen 27 minuten een hattrick. 3 minuten na rust prikte hij z'n 4e van de dag.

Nicolai Mueller

'Grote' man aan de kant van Hamburger SV was Nicolai Mueller die er 2 scoorde. Dat deed-ie in de 55e en 81e minuut. Voor Dortmund scoorde invaller Ousmane Dembele nog in de 76e minuut.

HSV in diepere problemen

Door de winst kruipt Dortmund naar de 5e plek. Het heeft nu 18 punten en dat zijn er 16 (!) meer dan HSV. Die ploeg blijft door de nederlaag hekkensluiter en moet toch gauw punten pakken wil het niet degraderen.