Dost scoort 2 keer en houdt CL-droom Sporting levend

REUTERS

admin • 23:47, 22-11-2017 / Laatste Update: 16:38, 08-01-2024

Bas Dost bezorgde de fans van Sporting Lissabon een prima avond. De spits was tegen Olympiakos 2 keer doeltreffend in de met 3-1 gewonnen wedstrijd tegen Olympiakos. Mede dankzij zijn goals mag Sporting hopen op overwintering in de Champions League.

Het kan nog

Dost bracht 5 minuten voor de rust op aangeven van Gelson Martins Sporting op voorsprong. 2 minuten later sloegen de Portugezen opnieuw toe via Bruno César. Na 66 minuten besliste Dost koppend de wedstrijd.  De tegengoal van Vadis Odjidja Ofoe kwam te laat: 3-1. Doordat Juventus thuis tegen Barcelona niet verder kwam dan 0-0, mogen Dost en co nog hopen. In de laatste groepswedstrijd op 5 december moet Juve op bezoek bij het zelfs voor de Europa League uitgeschakelde Olympiakos. Sporting moet dan winnen in Camp Nou.

Barcelona-trainer Ernesto Valverde gunde zijn sterspeler Lionel Messi aanvankelijk rust tegen Juventus. De coach bracht de Argentijn in de 56ste minuut in het veld. Ook Messi kon Barça niet aan de zege helpen: 0-0.