Dost scoort niet, maar wint wél met Sporting

admin • 23:26, 02-04-2017 / Laatste Update: 14:40, 05-01-2024

Sporting Portugal heeft de uitwedstrijd bij FC Arouca met 1-2 gewonnen. De ploeg van Bas Dost, die zondagavond niet tot scoren kwam,  is daardoor twee punten ingelopen op Benfica en FC Porto.

De nummers een en twee van de Portugese competitie speelden gisteravond met 1-1 gelijk. Bas Dost, met 24 doelpunten topscorer in Portugal, wist zowaar eens een keer niet het net te vinden.

Heracles Almelo

Arouca, dat begin augustus nog Heracles Almelo uitschakelde in de voorronde van de Europa League, kwam in de negende minuut op voorsprong door een doelpunt van aanvaller Mateus Galiano da Costa. Toch ging Sporting al met een voorsprong de rust in. In de 34ste minuut maakte de Argentijn Alan Ruiz gelijk en twee minuten later scoorde de Braziliaan Bruno César. Bij dat tweede doelpunt was de Nederlandse linksback Marvin Zeegelaar de aangever.

Zeegelaar en Dost speelden de gehele wedstrijd mee bij Sporting Portugal. Luc Castaignos bleef op de bank.

Benfica heeft, met nog zeven speelronden te gaan, één punt meer dan FC Porto. Nummer drie Sporting moet nu nog acht punten op Benfica en zeven op Porto zien goed te maken.