Dost speelt doelpuntloos gelijk, Waterman op de rand van de groepsfase

Trevor Wagener • 01:27, 16-08-2017 / Laatste Update: 05:29, 08-01-2024

Bas Dost en Boy Waterman kwamen naast Georginio Wijnaldum ook in actie tijdens de play-offs van de Champions League. Dost speelde met Sporting Portugal 0-0 gelijk tegen Steaua Boekarest terwijl een geweldig keepende Boy Waterman met Apoel Nicosia beter was dan van Slavia Praag: 2-0.

Dost stond bij Sporting Portugal negentig minuten binnen de lijnen in het eigen Estádio José Alvalade. De Nederlandse spits moest echter genoegen nemen met een doelpuntloos gelijkspel tegen het Roemeense FCSB, voorheen beter bekend als Steaua Boekarest.

Oranje boven

Doelman Waterman en middenvelder Lorenzo Ebecilio waren met Apoel Nicosia met 2-0 te sterk voor het Slavia Praag van Mick van Buren. Waterman hield dus zijn doel schoon, Ebecilio verzorgde beide assists op de Cypriotische doelpunten. Zij kwamen al in de eerste 10 minuten via Igor de Camargo en Efstathios Aloneftis op een comfortabele voorsprong. Aloneftis scoorde met een prachtige stift.

Overige uitslagen

CSKA Moskou won met 1-0 bij Young Boys, door een knullig eigen doelpunt van Kasim Nuhu in blessuretijd. Eerder op de avond won Qarabag al met 1-0 van FC Kopenhagen.