Dost versiert penalty in topper tegen Benfica, mist enorme kans en speelt gelijk (video's)

Martijn Baars • 01:34, 23-04-2017 / Laatste Update: 15:27, 12-12-2023

Bas Dost is weer belangrijk geweest voor Sporting Lissabon. De Nederlandse spits versierde al in de 4e minuut een strafschop in de topper tegen Benfica. Toch eindigde het duel in 1-1.

Hij tikte de bal voor de keeper van de koploper weg en werd neergelegd. Uit de strafschop maakte aanvoerder Adrien Silva de 1-0.

Enorme misser Dost

Toch was het niet alleen maar goed wat Dost deed. Hij kreeg bijvoorbeeld in de tweede helft een enorme kans op de 2-0, maar raakte de bal helemaal verkeerd.

Heerlijke vrije trap

Benfica, met 4 punten voor en een wedstrijd meer gespeeld dan nummer 2 FC Porto, lijkt op weg naar de landstitel. Zeker omdat Victor Lindelöf een fantastische vrije trap raak schoot voor de 1-1.

Stevig 3e

Sporting blijft, ondanks dat het thuis maar 1 punt pakte, met een ruime marge 3e in de Portugese competitie. De ploeg heeft 11 punten voorsprong op de nummer 4 en 4 punten achterstand nummer 2 FC Porto.