Dramatische pingels West Brom laten El Ghazi hopen op Premier League

GettyImages

admin • 01:55, 15-05-2019 / Laatste Update: 13:42, 12-12-2023

West Bromwich Albion heeft er ondanks een overwinning niet voor kunnen zorgen dat ze een kans maken op promotie naar de Premier League. Na 120 minuten stond het 1-0, genoeg voor penalty's. Doordat de eerste 2 pingels al gemist werden, sneed het team zich nog laat in de vingers

Met meer dan 70 procent balbezit was Aston Villa de dominante ploeg, maar daarmee konden ze niet voorkomen dat West Brom via Craig Dawson na een halfuur op voorsprong was gekomen. In het uur aan speeltijd dat volgde werd er niet meer gescoord. Omdat Villa thuis nog met 2-1 had gewonnen (en de uitgoal regel bij de Engelse nacompetitie niet bestaat), kwam er een verlenging.

Sfeertje

Het was tijdens de wedstrijd duidelijk dat beide ploegen nog niet op Premier League-niveau speelden. Dat deed niets af aan de sfeer, want de 26.000 supporters in The Hawthorns maakte er een heerlijk Engels avondje van.

Rood

Nadat West Brom in de 80e minuut Chris Bunt aan een rode kaart was kwijtgeraakt, was het de hele verlenging pompen of verzuipen; vrouwen en kinderen eerst bij de thuisploeg. Villa wist dat het gebruik moest maken van dat voordeel, maar daar slaagde het niet in.

Pingels

Penalty's moesten beslissen wie er naar Wembley mocht. Bij de penalty's ging het gelijk al mis voor West Bromwich. Jed Steer stopte inzetten van Mason Holgate en Hegazi. Villa-spelers Hourihane en Jedinak zorgden dat het daardoor al snel 2-0 werd. Villa miste nog een penalty, maar bij pingel numero 5 mocht Tammy Abraham voor feest in Birmingham zorgen.