Drugs-doofpot in Premier League: ‘Speler betrapt teamgenoot met coke, FA doet onderzoek’

4 januari 2019

ANP

Wat een heibel in Engeland. Een speler uit de Premier League is onlangs in een nachtclub betrapt door een teamgenoot op het snuiven van cocaïne. Zo schrijft onder meer de BBC en The Sun. Over wie en welke club het gaat, is gek genoeg niets duidelijk.


Het voorval vond rond de jaarwisseling plaats. Een Premier League-club had net een uitgestelde wedstrijd achter de rug, waarna de spelers én de manager naar een nachtclub trokken. "Het was niet het officiële kerstfeest van de ploeg, maar we gingen gewoon wat drinken", aldus een bron binnen de bewuste club.

Inkakken is bijpakken
Maar het bleef niet bij 1 of meerdere drankjes. Zo werd een Premier League-speler door een teamgenoot in de toiletruimte betrapt op het nemen van een snuifie cocaïne. "Een halfuur later was hij een wrak en ook maakten zijn kaken zowaar overuren", vervolgde de insider. "De eigenaar van de nachtclub was woedend en loodste hem via een achterdeur naar een taxi."

Egoïst
Daar bleef het niet bij, meent de bron. "Iedereen heeft het erover binnen de club. De sfeer in de kleedkamer was wegens de slechte resultaten al niet optimaal en dit heeft zeker niet geholpen. Over een slechte timing gesproken. En hij werd ook nog eens de dag ervoor getest op doping. Hij wist dat hij ermee weg zou kunnen komen." Not!

Foei
Inmiddels is de Engelse voetbalbond FA een onderzoek opgestart. "We moedigen iedereen met informatie over een eventuele anti-dopingovertreding in het voetbal aan om dit te melden", klinkt het in een verklaring.