Dubbelslag Dzeko helpt AS Roma langs Empoli

Trevor Wagener • 01:57, 02-04-2017 / Laatste Update: 07:45, 07-01-2024

Edin Dzeko is na zaterdagavond de topscorer van de Italiaanse voetbalcompetitie. De Bosnische aanvaller van AS Roma was in de thuiswedstrijd tegen Empoli 2 keer trefzeker in de wedstrijd die Roma met 2-0 won.

Dzeko opende in de 12e minuut de score en herhaalde dat kunstje in de 56ste minuut nog maar eens. De 31-jarige spits heeft in de Serie A dit seizoen 23 keer gescoord en nam de koppositie op de topscorerslijst over van Andrea Belotti van Torino, die op 22 keer het net wist te vinden.

TRENTATRÉ! Nella storia dell'#ASRoma nessuno ha segnato così tanti gol in una sola stagione.

NON FERMATELO!@EdDzeko #RomaEmpoli 2⃣-0⃣ pic.twitter.com/ntjKM0f3IZ

— AS Roma (@OfficialASRoma) 1 april 2017

Den Stroot

Oranje-international Kevin Strootman ontbrak wegens een schorsing bij Roma, dat de 3e overwinning op rij in de competitie behaalde en de achterstand op Juventus tot 5 punten verkleinde. De koploper speelt morgen de uitwedstrijd tegen nummer 3 Napoli.