Dubbelslag Lacazette bezorgt Arsenal overwinning op WBA

admin • 00:53, 26-09-2017 / Laatste Update: 11:02, 08-01-2024

Arsenal heeft in eigen huis een easy overwinning geboekt op West Bromwich Albion. the Gunners kenden geen problemen en wonnen met zakelijke cijfers: 2-0.

De thuisploeg begon zonder Mesut Özil, maar met Alexandre Lacazette en Alexis Sánchez aan de partij. Ondanks het overwicht in balbezit van de thuisploeg was de eerste grote kans voor de bezoekers. Jay Rodriguez werd weggestuurd, kapte naar binnen en raakte de paal. De rebound werd daarna op een onmogelijke wijze gemist.

Een paar minuten lag de bal er aan de andere kant wel in. Een vrije trap van Alexis Sánchez van een meter of 18 werd nog gekeerd, maar in de nastoot kopte Alexandre Lacazette de bal tegen de touwen. Het was het 3e doelpunt van de Franse miljoenenaankoop.

Sicke move Monreal

Dat was ook de ruststand, maar het had niet veel gescheeld of het was vlak voor rust 1-1 geworden. Nacho Monreal redde echter met een sicke move op de lijn en voorkwam daarmee de gelijkmaker.

Pingel Arsenal, 2-0

Arsenal zocht in die 2e helft voorzichtig de aanval, maar heel sprankelend was het niet. En als het via het veldspel niet lukt, dan kan een penalty uitkomst bieden. Dat gebeurde, Lacazette verzilverde het cadeautje: 2-0 voor de thuisploeg.

En daar bleef het bij. Door de overwinning klom Arsenal naar de 7e plek, op 6 punten van de koplopers Manchester City en Manchester United.