Duitse bond eist uitleg van Ancelotti voor middelvinger naar Hertha-fans

admin • 17:01, 20-02-2017 / Laatste Update: 21:05, 12-12-2023

Trainer Carlo Ancelotti van Bayern München moet zich verantwoorden voor het opsteken van zijn middelvinger, zaterdag direct na de wedstrijd tegen Hertha BSC (1-1). De tuchtcommissie van de Duitse voetbalbond DFB eist uitleg van de Italiaanse coach.

De confrontatie tussen Hertha en Bayern kende een hectische en verhitte slotfase. De thuisclub stond tot diep in blessuretijd met 1-0 voor, maar moest in de 96ste minuut alsnog de gelijkmaker van Robert Lewandowski incasseren. Ancelotti bekende bij de ARD na afloop dat hij zijn middelvinger had opgestoken naar fans van Hertha . "Ik heb dit gebaar gemaakt omdat ik daarvoor bespuugd was'', vertelde de doorgaans stoïcijnse Italiaan.

Opstootjes

Na het laatste fluitsignaal ontstonden wat opstootjes op het veld. De woede van Hertha BSC richtte zich ook op scheidsrechter Patrick Ittrich, die had aangegeven vijf minuten blessuretijd bij te trekken, maar dat oprekte tot zes. Ook Ittrich zou bespuugd zijn door fans van de thuisploeg, meldde BILD.