🍻 | Duitse teams duiken samen de kantine in na gelijkspel met goede gevolgen

Rick Kraaijeveld • 23:13, 09-05-2022 / Laatste Update: 21:31, 11-12-2023

Op het 4e niveau van Duitsland heeft zich afgelopen een vreemd voorval voorgedaan. Elversberg had aan 1 punt genoeg om te promoveren, FSV Frankfurt had maar 1 punt nodig om zichzelf veilig te spelen van degradatie. Na 26 minuten stond het 1-1. Daarna deden beide teams weinig meer. Sterker nog: richting het einde ging Elversberg de bal rustig rondspelen op eigen helft, als een soort pass- en trapvorm...

Het is het schoolvoorbeeld waarom in veel competities de laatste 2 wedstrijden van het seizoen allemaal tegelijk gespeeld worden. Teams die calculeren wat ze nodig hebben en daarna niets meer doen. Het gebeurde dus in Duitsland. In de laatste 12 minuten van de werd de bal enkel rondgespeeld op de eigen helft van Elversberg. Daarna volgde een feestje mét beide teams!

Trainers van geen kwaad bewust

Toen bekend werd dat op de andere velden het gunstig stond voor beide ploegen, zei de trainer van Elversberg dat ze rustig moesten rondspelen. De trainer legde later zijn keuze uit: "Het was duidelijk dat we genoeg hadden aan een punt. We waren zo goed als gepromoveerd. Het is totaal verklaarbaar", zei Horst Steffen tegenover Bild.

De trainer van Frankfurt vond het ook geen gekke gewaarwording: "Een gelijkspel was genoeg voor ons, waarom zouden we dan nog gaan aanvallen?", vroeg de 26-jarige Tim Görner zich hardop af.

Applaus van de tribunes

Het voorval kon applaus genieten vanaf de tribunes, het social-media-team van FSV Frankfurt waagde er zelfs een Tweet aan. Het werd allemaal nog gekker: Elversberg had te weinig bier mee om de promotie te vieren, dus gaf Frankfurt na de wedstrijd nog 6 kratten aan de gepromoveerde club.