Duitse zender fixt 9 ‘gratis’ wedstrijden, inkomsten voor clubs dalen

22 juni 2020

BSR Agency

De 36 voetbalclubs uit de Bundesliga en 2. Bundesliga ontvangen vanaf 2021 iets minder aan televisiegeld. Volgens DFL, de organisator van de Duitse profcompetities, mogen de clubs 4 jaar lang 4,4 miljard euro verdelen. Het huidige contract leverde ze in 4 seizoenen 4,64 miljard euro op.


Sky en DAZN mogen vanaf 2021 weer live wedstrijden uitzenden. Sportschau en Aktuelles Sportstudio mogen weer de samenvattingen uitzenden.

9 'gratis' duels
De Duitse tv-zender Sat. 1 heeft een deel van de uitzendrechten gefixt. Het gratis kanaal gaat vanaf 2021 9 live wedstrijden per seizoen uitzenden. De 9 wedstrijden die Sat. 1 gaan uitzenden zijn als volgt verdeeld: 3 duels uit de top van de Bundsliga, 1 wedstrijd uit de 2. Bundesliga, de jaarlijkse supercup en 4 play-offs om promotie/degradatie. Sportschau en Aktuelles Sportstudio mogen ook daarvan de samenvattingen uitzenden.

Sky en DAZN
Het overgrote deel van de live wedstrijden zal in handen blijven van betaalzender Sky, dat wordt beheerd door het Amerikaanse Comcast Corp. Online streamingservice DAZN krijgt daarnaast ook een deel van de taart.